Maison

RUIME GEZINSWONING WILHELMINAPARK UTRECHT

Vorige week bezochten we dit onlangs opgeleverde huis in de Utrechtse wijk Wilhelminapark. Marieke en Willemijn van CONTEXT hebben dit klassieke herenhuis van 280m2 gerenoveerd omgetoverd tot een moderne stadswoning met behoud van historische details. De vorige bewoners leefden op de eerste verdieping en musiceerden op de begane grond. De nieuwe bewoners willen juist op de begane grond leven.

Door slim gebruik te maken van inbouwkasten voor garderobe en keukenapparatuur is de begane grond een ruimtelijke en lichte verdieping geworden. Op de eerste verdieping vormt de masterbedroom in de voormalige woonkamer één geheel met badkamer en suite, doorloopkast en twee werkkamers. Het prachtige bestaande trappenhuis is in ere hersteld en wordt verlicht door een groot dakraam. De overloop op de tweede verdieping is nu een ruime lichte speelzolder omringt door drie kinderkamers onder de hoge houten kap. Aannemersbedrijf BouwMaat verzorgde de uitvoering.