Maison

MARIEKE SMELT

Ik (Marieke Smelt, 1975) ben sinds oktober 2015 partner bij CONTEXT architectuur&advies vanuit Utrecht. Ik vind het leuk om direct contact te hebben met de opdrachtgevers, bewoners en gebruikers van onze projecten. Graag geef ik advies aan de start van een traject. Vragen als: gaan we verbouwen of verhuizen? / welke organisatie zou het beste passen in dit bestaande pand? / hoe zouden we een extra klaslokaal kunnen realiseren: uitbreiden of indikken? Het zoeken naar oplossingen voor dit soort ruimtelijke vraagstukken, is hetgeen wat ik het liefste doe.

In 2003 ben ik afgestudeerd aan de TU Delft Bouwkunde. Voordat Katrien en ik samen CONTEXT starten, was ik projectarchitect bij Greiner Van Goor Huijten Architecten, het Architectenforum en restauratie architectenbureau Restauro. Ik werkte aan zeer complexe ontwerpen voor scholen, zorginstellingen en theaters.

Sinds 2014 woon ik in Utrecht samen met man en 2 dochters. Het culturele stadse leven compenseer ik met een boswandeling op de Utrechtse heuvelrug.