Maison

Soest opgeleverd en gefotografeerd

Tijdens een renovatie kun je van alles tegenkomen. Meestal blijft dit beperkt tot een leiding die anders blijkt te lopen dan verwacht. Soms wordt je verrast door extra ruimte boven het plafond of achter een wand. En heel af en toe kom je wat serieus tegen. Bij deze ogenschijnlijk kleine interieurverbouwing van de bovenverdieping in Soest, gebeurd dit laatste. Collega Willemijn viel bij haar eerste bezoek op dat het dak wel erg ver doorboog ter plaatse van de dakkapel. We besloten er een constructeur bij te halen die het vermoeden bevestigde. Een van de vorige eigenaren had een dragende wand op de begane grond verwijderd. Deze was wel opgevangen met een hulpconstructie, maar de stabiliteit van de woning was onvoldoende gewaarborgd. De woning bleek hierdoor zo onveilig te zijn geworden dat de bouw werd stil gelegd tot de nieuwe constructie kon worden toegevoegd. Door op de begane grond extra kolommen en balken toe te voegen werd de woning weer veilig.

Daarna kon het interieur van de verdieping verder worden afgemaakt. De kap is gerenoveerd tot twee ruime slaapkamers en een badkamer, waarbij de volledige hoogte en de kapspanten weer zichtbaar zijn gemaakt. De kolommen op de begane grond zijn netjes afgewerkt, waardoor van de hele constructieve operatie nauwelijks meer iets is te zien. Anders dan de nieuwe houtopslag die we om de nieuwe constructie heen ontwierpen.

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.