Maison

Wij ontwerpen vanuit de context: de omgeving, een bestaand gebouw en de gebruiker. Met altijd de toekomst in beeld: een groene, gezonde wereld voor iedereen, zonder uitstoot en afval.
CONTEXT architectuur&advies is een architectenbureau in Haarlem. Wij werken voor opdrachtgevers die niet alleen een goed gebouw zoeken, maar met hun project ook willen bijdragen aan een betere wereld. Die met hun gebouwen ook andere waarden willen creëren: ecologisch, sociaal, maatschappelijk en gezonde omgevingen.
Wij stappen het liefst in de initiatieffase van het (ver)bouwtraject in. Zo helpen wij de opdrachtgever een onderbouwde keuze te maken tussen transformatie, renovatie, nieuwbouw of verhuizen. We kunnen in vroeg stadium slimme oplossingen bedenken die tijd, geld en kostbare grondstoffen besparen. Ondanks onze liefde voor cultureel erfgoed, zijn we niet bang voor grote ingrepen als dat ruimtelijk, architectonisch en financieel logischer is. Wij zijn gespecialiseerd in transformatie maar hebben ook ervaring met nieuwbouw, zodat we u kunnen helpen bij het volledige traject van initiatieffase tot oplevering.

“De betrokkenheid van Katrien en Marieke vind ik bijzonder. Ze vroegen goed door en kwamen met goed doordachte suggesties voor onze verbouwing en uitbreiding. Wij zijn elke dag blij met de suggesties die zij hebben gedaan. De prachtige glazen wand, de schuifwand en de kleuren. Ik belde op, en zij maakten snel tijd. Ze kunnen schakelen tussen grote, wilde ideeën en kleine praktische oplossingen. Met beide kunnen ze aan de slag.”

Marieke Postma, directeur Internationale Taalklas (ITK)

“Een prettige balans tussen deskundigheid en klantgerichtheid: Katrien heeft ons goed meegenomen in een andere invulling waar we zelf niet opgekomen waren. CONTEXT is ervaren en up-to-date met regelgeving, materiaalgebruik en technische oplossingen” (Joost) “Professioneel, oog voor detail, net anders dan anders , ook zeer meedenkend in budget met behoud van kwaliteit en creativiteit.” (Clarine)

Clarine en Joost, verbouwing Utrecht

"De creatieve oplossingen van CONTEXT architecten samen met onze eigen ideeën, hebben geleid tot een prachtig huis waar we met heel veel plezier in wonen."

Aartjan en Tineke, uitgreiding en verbouwing Groenekan
  • De uitbreiding aan deze jaren '50 woning krijgt vorm. We bezochten de bouwplaats om de vorderingen te bekijken en om wat vragen van de aannemer te beantwoorden. Hij vertelde dat ze het leuk vonden om eens geen rechttoe rechtaan uitbouw

  • De bouw is in Nederland verantwoordelijk voor 40% van al het afval. Daarnaast worden er nog teveel toxische stoffen gebruikt, juist op de plekken waar mensen verblijven en wonen. Dit moet en kan anders. Daarom onderschrijven wij het ‘Manifest Circulaire

  • Al een tijdje staat op onze to-do-lijst: 'visie CONTEXT op circulair bouwen' duidelijk krijgen. We weten wat we vinden en hoe we willen ontwerpen en bouwen. Maar hoe brengen we dit goed over op opdrachtgevers en aannemers? We doen een