Maison

TRANSFORMATIE KANTOORVILLA TOT WONINGEN 2017-2018
Dit gemeentelijke monument uit 1911 in de Haarlemse Koninginnebuurt is gebouwd als woning en praktijkruimte voor een huisarts. Nadat deze decennia lang als kantoor gebruikt is, transformeren we deze nu naar drie luxe appartementen. De opdrachtgever heeft een hoge duurzaamheidsambitie: de woningen moeten helemaal gasvrij worden. Daarvoor wordt het pand goede geïsoleerd, voorzien van balansventilatie en verwarmd d.m.v. warmtepompen.
In de transformatie houden we rekening met de monumentale onderdelen, de gevels en de structuur van het bestaande gebouw. De hoofdentree en het monumentale trappenhuis worden ingezet als toegang tot de woning op de begane grond en de appartementen op de verdiepingen.
De woning op de begane grond krijgt een uitbreiding aan de achterzijde om te voorzien in alle benodigde woonfuncties. Hier zal de keuken en een werkruimte worden opgenomen. Daardoor kan de bestaande open indeling van de ruimtes grotendeels behouden blijven. De aanbouw zal dezelfde hoogte krijgen als de huidige aangebouwde bijkeuken. Hierdoor wordt het een ondergeschikte toevoeging, die sober wordt vormgegeven. De appartementen op de verdieping krijgen een ruime woonkamer met open eetkamer/keuken en daarnaast twee slaapkamers.

Category: