Wij ontwerpen vanuit de context: de omgeving, een bestaand gebouw en natuurlijk de gebruiker. Met altijd de toekomst in beeld: een groene, gezonde wereld voor iedereen.

Wij zijn gespecialiseerd in binnenstedelijke transformatie én in nieuwbouw, zodat we jou kunnen helpen bij het volledige traject van intiatieffase tot oplevering.

opdrachtgever: Prima Huren

Wij stappen het liefst al in de intiatieffase van het (ver)bouwtraject in. Zo helpen wij de opdrachtgever een onderbouwde keuze te maken tussen transformatie, verbouw, nieuwbouw of verhuizen. We kunnen in vroeg stadium slimme oplossingen bedenken die tijd, geld en kostbare grondstoffen besparen. Ondanks onze liefde voor cultureel erfgoed, zijn we niet bang voor grote ingrepen als dat ruimtelijk, architectonisch en financieel  logischer is.

Ontwerpproces

Je komt naar ons toe met een wens, een idee, een droom. Wij helpen deze droom tot een ruimtelijk ontwerp te maken. Vervolgens tekenen we dit ontwerp tot in de kleinste details uit, zodat het gerealiseerd kan worden zoals we het samen hebben bedacht. Wij starten met het maken van een voorontwerp waarin we de mogelijkheden onderzoeken binnen wet- en regelgeving, we maken diverse ontwerpschetsen en ruimtelijke studies. Samen overleggen we welk ontwerp het beste past.

Daarna werken we dit uit in een definitief ontwerp, dit is een complete set tekeningen uitgewerkt op maat en materiaal. Mocht het nodig zijn vragen we de omgevingsvergunning aan, de vroegere bouwaanvraag. Hiervoor zijn vaak constructieve berekeningen nodig die gemaakt worden door een constructeur. Naast het ontwerp- en tekenwerk coördineren we de overige adviseurs, zoals de constructeur en installatie-adviseur. Hierna volgt het technisch ontwerp, de basis voor de prijsopgave van de aannemers. In de contractvormingsfase kunnen wij de aannemerselectie organiseren en de offertes beoordelen. Tijdens de uitvoeringsfase kunnen wij de esthetische bouwbegeleiding op ons nemen.

Voorafgaand aan elk ontwerpproces bieden we een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Hierin laten wij aan de hand van vergelijkbare projecten zien hoe wij werken. Maar we willen vooral ook horen wat jouw woonwensen en eisen zijn.

Monumenten

Monumenten vragen om een specifieke ontwerpaanpak. Het uitgangspunt is om zoveel mogelijk monumentale waarden te behouden. Waar mogelijke doen we ingrepen, maar altijd met respect voor de geschiedenis van het pand.

Het ontwerpproces start met een de analyse van de bestaande situatie. Het pand wordt ingemeten, de bouwkundige staat wordt in kaart gebracht en de bouw- en gebruiksgeschiedenis van het pand moet onderzocht worden, vaak met hulp van een architectuurhistoricus.

Aan de hand van een waardestelling, die aangeeft welke onderdelen behouden moeten blijven en welke eventueel aangepast mogen worden, maken we een ontwerp. Voor aanpassingen aan monumentale onderdelen moet altijd een omgevingsvergunning worden aangevraagd. Wij kunnen helpen bij de aanvraag, het aanleveren van de benodigde tekeningen en documenten en het overleg met de gemeentelijke instanties. Het verkrijgen van een vergunning voor aanpassen van een monument vereist wat meer tijd en een zekere flexibiliteit in het ontwerp. Keuzes moeten goed worden onderbouwd vanuit de historie en worden overlegd met de architectuurhistoricus van de gemeente.

Laten we samen iets moois maken!

adres

CONTEXT architectuur&advies

Hendrik Figeeweg 5L

2023BM Haarlem

email

telefoon

06 4121 4161

9 + 2 =

CONTEXT is lid van de BNA

Katrien Joosten is geregistreerd architect

 

(1.050915.008)

 

algemene voorwaarden: Consumentenregeling 2013

De Nieuwe Regeling 2011

Privacyverklaring CONTEXT

social media:

CONTEXT op Instagram

CONTEXT op Linkedin

CONTEXT op Facebook