veelgestelde vragen:

Hoeveel kost een architect?

Het honorarium van een architect kan op verschillende manieren worden bepaald. Bij CONTEXT architecten maken we meestal een inschatting van de uren die we denken te besteden. Daarvan maken we een offerte met vaste bedragen gebaseerd op vastgestelde werkzaamheden per fase, zodat je weet waar je aan toe bent.

Ieder project is anders: de verbouwing van een monument zal meer tijd van een architect vragen dan het ontwerpen van een aanbouw. Een verbouwing van een woning zal minder tijd kosten dan het ontwerp van een appartementengebouw.

In grote lijnen, kun je rekening houden met architectenkosten van rond 10% van de bouwsom voor een verbouwing of nieuwbouw van een woning, uitgaande van een compleet traject inclusief bouwbegeleiding.

Voor een transformatie van bijvoorbeeld meerdere appartementen of een bedrijfspand, zullen die percentages eerder tussen de 5% en de 8% zitten, afhankelijk van de oppervlakte en de complexiteit. Voor nieuwbouw van een kantoor of bedrijfspand, zit je eerder richting 1% en 2% van de bouwsom.

Kan ik een offerte aanvragen per mail?

Voordat we een offerte maken voor de architectenkosten, willen we graag eerst kennismaken. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen we goed uitleggen hoe wij te werk gaan en horen we graag meer over jou plannen. Als er een wederzijdse klik is wij denken dat we de juiste architect zijn voor het project, kunnen we na afloop van dit gesprek een offerte maken. Deze heb je binnen een week in je mailbox. 

De offertes van CONTEXT architecten zijn altijd verdeelt over een aantal fases, zoals het Voorontwerp, Definitief Ontwerp, Aanvraag Omgevingsvergunning, etc. Een akkoord op de offerte kan per fase gegeven worden. Mocht een project om welke reden dan ook niet door gaan, zal op basis van het tot dan toe uitgevoerde werk gefactureerd worden. 

Een andere vraag?

Laten we samen iets moois maken!

adres

CONTEXT architectuur&advies

Hendrik Figeeweg 5L

2031 BJ Haarlem

telefoon

06 4121 4161

Kom naar het gratis spreekuur op vrijdag 7 juni van 10-11u

Krijg antwoord op je vragen over jouw project én laat je bijpraten over gezond en duurzaam (ver)bouwen.

 

 

voorkeur