VIER APPARTEMENTEN IN VOORMALIGE WERKPLAATS, HAARLEM 

Dit pand, oorspronkelijk uit de 19e eeuw, heeft in 1924 al een transformatie ondergaan van woning naar pakhuis. In de loop der jaren heeft het allerlei functies vervult, van aardappelopslag tot houtbewerkingsschool met bovengelegen slaapruimten.

Wij hebben een ontwerp gemaakt om hier nu vier appartementen in te huisvesten.
De 25 meter diepe werkplaats krijgt twee woningen met in het midden een patio. De grote maten van de werkplaats vroegen om een open, loft-achtige plattegrond met industriële vormgeving met behoud van de karakteristieke houten garagedeuren.

Op de verdiepingen komen twee appartementen. Hierbij blijft de mooie baksten voorgevel in tact, terwijl aan de achterkant een nieuwe sfeer ontstaat met dakterrassen, grote puien en een gevels, bekleed met verduurzaamd Populierenhout. 

De appartementen hebben geïsoleerde voorzetwanden , dakisolatie en vloerverwarming gekregen. Een ventilatiewarmtepomp zorgt voor verwarming, warm water én voorverwarmde frisse lucht. 

 

opdrachtgever: One Invest

aannemer: Bouwbedrdijf Jan de Wit

foto’s: Martijn Vonck Photography