Maison

KATRIEN JOOSTEN

Ik (Katrien Joosten, 1977) ben mede oprichter en eigenaar van CONTEXT.

Ik houd ervan om me te verdiepen in de geschiedenis van een gebouw of een plek en vanuit daar te starten met ontwerpen. Waarbij ik een voorkeur heb voor projecten met een moeilijkheidsgraad: ‘lelijke’ jaren ’60 gebouwen, onmogelijk smalle kavels of opdrachtgevers met een bijzonder verhaal. Daarbij vind ik het belangrijk om op een duurzame manier om te gaan met onze wereld en te werken met materialen die daar aan bijdragen. Daarom probeer ik zoveel mogelijk te leren en te delen over circulair bouwen en de energietransitie en dit toe te passen in onze projecten.

Ik studeerde bouwkunde aan de TUDelft (2004). CONTEXT startte ik op na vier jaar zelfstandig gewerkt te hebben als Katrien Joosten Architect. Daarvoor werkte ik bij de Rotterdamse bureaus Mei architects en Kraaijvanger en het Amsterdamse Baneke van der Hoeven.

Sinds 10 jaar werk ik weer in de stad waar ik ben opgegroeid: Haarlem, waar ik ook woon met man en zonen.

Post a Comment