“Je komt naar ons toe met een wens, een idee, een droom. Wij helpen deze droom tot een ruimtelijk ontwerp te maken. Vervolgens tekenen we dit ontwerp tot in de kleinste details uit, zodat het gerealiseerd kan worden zoals we het samen hebben bedacht….”

aanbouw – opbouw – verbouwing

Je komt naar ons toe met een wens, een idee, een droom. Wij helpen deze droom tot een ruimtelijk ontwerp te maken. Vervolgens tekenen we dit ontwerp tot in de kleinste details uit, zodat het gerealiseerd kan worden zoals we het samen hebben bedacht.

We werken graag aan verbouwingen en verduurzaming omdat we het belangrijk vinden bestaande gebouwen te behouden en klaar te maken voor de toekomst. Bij een verbouwing, aanbouw of opbouw kijken we altijd eerst naar de ruimtelijke kansen en beperkingen, zodat je in vroeg stadium weet wat de mogelijkheden zijn. We analyseren de bestaande woning en bouwstijl aan de hand van archieftekeningen en opname ter plaatse. Door slim met de bestaande structuur en constructie om te gaan, kunnen we tijd, geld en kostbare materialen besparen.

Vervolgens maken we een voorontwerp. Daarin analyseren we de mogelijkheden binnen wet- en regelgeving, we maken diverse ontwerpschetsen en ruimtelijke studies aangevuld met een globale kostenraming. Samen overleggen we welk ontwerp het beste past.

Daarna werken we dit uit in een definitief ontwerp, dit is een complete set tekeningen uitgewerkt op maat en materiaal. Mocht het nodig zijn vragen we de omgevingsvergunning aan, de vroegere bouwaanvraag. Hiervoor zijn vaak constructieve berekeningen nodig die gemaakt worden door een constructeur. Naast het ontwerp- en tekenwerk coördineren we de overige adviseurs, zoals de constructeur of installatie-adviseur. Vanaf dit moment werken we het liefst samen met een aannemer in bouwteam verder aan het technische ontwerp. Zo gebruik je ieders expertise en voorkom je dat er tijdens de bouw discussies ontstaan. Samenwerking en communicatie is bij een verbouwing nog belangrijker dan bij nieuwbouw omdat je altijd verrassingen tegenkomt bij de uitvoering.

Voorafgaand aan elk ontwerpproces bieden we een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Hierin laten wij aan de hand van vergelijkbare projecten zien hoe wij werken. Maar we willen vooral ook horen wat jouw woonwensen en eisen zijn

TOTAALRENOVATIE MET UITBREIDING WOONHUIS 

LUXE WONEN IN GROENEKAN

opdrachtgever: particulier

BUITEN WONEN IN HARTJE UTRECHT

opdrachtgever: particulier

TOTAALRENOVATIE MET UITBREIDING WONING DICHTERSWIJK 

AANBOUW OVER TWEE LAGEN UTRECHT

opdrachtgever: particulier

verbouwing en uitbreiding woonhuis

transformatie: vier appartementen in voormalige werkplaats

WONEN IN WERKPLAATS

opdrachtgever: One Invest

transformatie: gezinshuis in voormalig schoolgebouw

SCHOOLWONING IJMUIDEN

opdrachtgever: particulier

Laten we samen iets moois maken!

adres

CONTEXT architectuur&advies

Hendrik Figeeweg 5L

2023BM Haarlem

telefoon

06 4121 4161

voorkeur