“Door gebruik te maken van natuurlijke materialen, draag je dubbel bij in het besparen van energiegebruik. Voor het produceren van biobased materiaal is minder energie nodig. Bovendien slaan de planten, waarvan het isolatiemateriaal gemaakt is, tijdens hun leven CO2 op, waardoor je door toepassing CO2 opslaat in je gebouw. Hoe mooi is dat!  “

verduurzaming

De energietransitie heeft grote ruimtelijke consequenties. Daarom is het belangrijk in vroeg stadium te bespreken wat de wensen en de ambities van de opdrachtgever zijn. Dan kunnen wij – samen met adviseurs op gebied van installatie en/of bouwfysica – een integraal plan maken, waarin de benodigde ruimtes gereserveerd worden voor installaties. Daarbij is het aanpakken van de isolatie in combinatie met ventilatie altijd de eerste stap. Wij maken gebruik van de principes van Passiefhuis om zo goed mogelijk gebruik te maken van de warmte van de zon – in de winter – en van de werking van zonwering – in de zomer. Door te ventileren met warmteterugwinning kun je ventileren met voorverwarmde lucht, wat natuurlijk veel scheelt in de warmtevraag én in het comfort. 

Voor renovaties hanteren wij het motto zo goed mogelijk en waar nodig stap voor stap. Dat betekent dat je begint met een integraal plan. Iedere ontwerpkeuze die we maken moet passen binnen dit totaalplan. Op die manier kun je ook met gespreide investering je woning of (bedrijfs)pand klaar maken voor de overgang naar duurzaam opgewekte energie. Ieder gebouw en iedere gebruiker is anders, daarom zal dit altijd een maatwerkpakket worden. 

Doordat wij werken met biobased isolatiematerialen gaat de verduurzaming hand in hand met het gezonder maken van de ruimtes. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen bij de verduurzaming, draag je dubbel bij in het besparen van energiegebruik. Voor biobased materiaal is minder energie nodig. Bovendien slaan de planten, waarvan het isolatiemateriaal gemaakt is, tijdens hun leven CO2 op, waardoor je door toepassing CO2 opslaat in je gebouw. Hoe mooi is dat! 

Totaalrenovatie met uitbreiding, Utrecht Welgelegen

DUURZAAM GEZINSHUIS IN UTRECHT

opdrachtgever: particulier

TOTAALRENOVATIE MET UITBREIDING WONING TRANSVAALBUUR 

DUURZAAM WONEN IN HAARLEM

opdrachtgever: particulier

TOTAALRENOVATIE MET UITBREIDING WONING DICHTERSWIJK 

BUITEN WONEN IN HARTJE UTRECHT

opdrachtgever: particulier

transformatie: gezinshuis in voormalig schoolgebouw

SCHOOLWONING IJMUIDEN

opdrachtgever: particulier

Laten we samen iets moois maken!

adres

CONTEXT architectuur&advies

Hendrik Figeeweg 5L

2023BM Haarlem

telefoon

06 4121 4161

voorkeur