terugblik op 2018

Afgelopen jaar werkten we weer aan mooie projecten: de verduurzaming van monumenten, transformatie van winkel- en kantoorpanden panden en aan de (ver)bouw van particuliere woningen. Hierbij speelt circulariteit door verlenging van levensduur of functieverschuiving een belangrijke rol. Naast het verduurzamen/energietransitie, gaan we ook steeds meer richting circulair bouwen op gebied van materiaalgebruik. Dit krijgt zeker vervolg in 2019.

Verder gaven we een schetsworkshop voor de ITK school voor de herindeling van de centrale ruimtes. De workshop-vorm blijkt een goede start voor een ontwerptraject omdat je direct gebruikers betrokken krijgt. Dit krijgt dus vervolg.

Het beste nieuws van 2019 is dat Marieke weer is hersteld van haar hersenschudding en weer volledig meedraait bij CONTEXT! We blijven samenwerken met Monique Philippo, Willemijn van de Wetering en Irja Kroner. Naast projecten hielden we in 2018 ook gezamenlijke thema-avonden en excursies. Afgelopen december is ons team versterkt met de Spaanse Gemma Terradales.

Katrien volgde een opleiding circulair bouwen en ontwerpen bij de BNA en wil zich hierin verder ontwikkelen. Marieke specialiseert zich steeds meer als adviseur voor kortlopend ruimtelijk advies en welstandsadvies. En samen blijven we mooie ontwerpen maken.

Lees ook

Wij gaan circulair

Wij gaan circulair

De bouw is in Nederland verantwoordelijk voor 40% van al het afval. Daarnaast worden er nog teveel toxische stoffen...

circulair bouwen

circulair bouwen

Het kost op dit moment twee keer meer energie om de materialen te maken waarmee we een huis bouwen, dan om die woning...