Maison

UITBREIDING OVER TWEE LAGEN, UTRECHT 2019                       Deze vier-laagse woning aan de kade in Utrecht is over twee lagen uitgebreid, waardoor de woonkeuken in het souterrain verbonden is met de woonverdieping op de beletage. De opdrachtgevers wilden de woning meer bij de tuin betrekken. Daarom is een extra tussenlaag gecreëerd voor de eetkamer. De vloer loopt hier door in het terras buiten. Een grote vouwpui zorgt voor maximaal contact met de tuin.                                                                     De gevel van de uitbreiding heeft een moderne uitstraling met de staalconstructie in zicht. Maar door de verticale geleding van de pui, sluit deze goed aan bij de historische achtergevel. In het interieur is de industriele uitstraling doorgezet in de stalen trap en balustrade. Het raam naar de overloop met naastgelegen baksteen geeft ook binnen de structuur van het oude huis weer.

 

Category: