Maison

RENOVATIE EN UITBREIDING ITK-SCHOOL 2015 – 2016
De Internationale Taalklas (ITK) geeft onderwijs aan nieuwkomers: kinderen die de taal niet spreken, leren hier in korte tijd Nederlands zodat ze kunnen doorstromen naar het regulier onderwijs.
Het Parkrijkgebouw, gebouwd in 1966, heeft ruimte voor zeven klassen. De ITK komt er nu in met 15 klassen. Wij werden gevraagd om deze uitbreiding zo efficient mogelijk in te passen. Door het bestaande gebouw en de wensen van de nieuwe gebruiker naast elkaar te leggen, konden we met relatief kleine ingrepen twee extra lokalen realiseren. Aan de achterzijde van de school plaatsen we 6 lokalen in tijdelijke units bij die aansluiten op de vorm en verkeersstructuur van het bestaande gebouw.
Daarnaast hebben met beperkte middelen de gemeenschappelijke ruimtes van de school een upgrade gegeven. De nieuwe plafonds en frisse kleuren geven de school weer een eigentijdse uitstraling.
Door een aantal wanden te slopen, ontstaat er een ruime entree waar een bibliotheek gemaakt kan worden, die direct bij binnenkomst duidelijk maakt waar het hier om gaat: taal. De kantoren, spreekkamer en personeelskeuken krijgen glazen wanden met openslaande deuren naar de aula toe, waardoor leerkrachten en directie zichtbaar en toegankelijk zijn.

Category: